Gele Rikkiklas

juf Lore

Brief thema mama

Dag mama’s en papa’s,

Het volgende thema waar we in de klas een weekje rond werken is ‘mama’.

We starten op maandag met een kringgesprek rond mama. De kleuters mogen vertellen wat hun mama goed kan, wat ze graag doen met mama, … Nadien mogen de kleuters aan de knutseltafel hun mama tekenen en verven met plakaatverf.

We brainstormen samen over wat mama’s allemaal doen. Al die dingen tekenen of schrijven we op een groot blad papier.

De volgende dag nemen we de make-up van mama onder de loep. We kijken wat er allemaal bestaat en waarvoor dat nodig is. Lippenstift en nagellak kennen de kleuters ongetwijfeld. Maar mascara, oogschaduw, blush, … zijn begrippen die voor hun nog nieuw kunnen zijn.

Al die make-up spullen hebben we ook nodig aan onze knutseltafel. Per twee schminken we ‘een mama op papier’ haar gezicht. De ene kleuter doet de ene helft en de andere kleuter schminkt de andere helft exact hetzelfde. Natuurlijk mogen de kleuters zich die dag ook uitleven met de schmink op elkaar. 😉 Wij zijn al benieuwd naar het resultaat! ( Geef dus zeker een seintje wanneer je kleuter allergisch is voor schmink. )

We kijken ook wat er in de juwelenkist kan en of we al deze benamingen al onder de knie hebben. De kleuters mogen zelf ook experimenteren met verschillende materialen om een ‘sieraad’ voor mama te maken.

Om het thema mooi af te sluiten maken we samen een boodschappenlijstje en gaan we op uitstap naar de Okay. In de klas hebben we dan natuurlijk onze kookkunsten nodig om iets lekkers klaar te maken. Wat we juist gekocht hebben en wat we daarmee gaan maken, blijft nog even een verrassing en mag jullie kleuter op vrijdag in geuren en kleuren aan jullie vertellen.

De woordenschat tijdens het thema mama: ‘de juwelen of de sieraden’, ‘boodschappen doen’ en ‘het boodschappenlijstje’.

Enkele leuke prentenboeken uit de bibliotheek van onze gemeente: ‘De knuffelkoningin’, ‘Anna en haar lieve mama’, ‘Mama kwijt’, ‘Rikki heeft een plan’, ‘Taart voor mama’ en het zoekboek ‘Rik en zijn mama’.

Belangrijk:

Jullie kleuter mag op maandag 6 mei een foto meebrengen van mama. Op de achterkant van die foto mag je je naam schrijven.

Groetjes juf Lore en juf Linde

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Gele Rikkiklas

Thema door Anders Norén